חזרה לערוץ

מהי אי סבילות למזון?

פורסם ע"י עופר סגלי צוות דין סטור
30/01/23

מהי אי סבילות למזון?

ישנה מגמה הולכת וגוברת של אנשים המראים תגובות שליליות למזונות שונים בתזונה שלהם - המכונה בדרך כלל אי סבילות למזון. התסמינים יכולים להיות נפיחות, כאבי ראש, עייפות, שלשולים, מעי רגיז ומצבים אחרים הקשורים לגסטרואנטרולוגיה ודרמטולוגיה. ההערכה היא שבמדינות מפותחות כל אדם שני סובל מתסמין הקשור לאי סבילות למזון. יתר על כן, תסמיני אי סבילות למזון הופכים אט אט למחלת אורח חיים חמורה שבדרך כלל מתעלמים ממנה עקב קשיים באבחון.

עלייה במודעות באוכלוסיה הכללית לגבי בריאות ותזונה הובילה לעניין מוגבר בהבנת אי סבילות למזון. תסמינים של אי סבילות למזון יכולים להיות רב-צדדיים ויכולים להופיע תוך מספר שעות או אפילו ימים לאחר צריכת המזון. זה מקשה על הרופא ועל המטופל לזהות את המזון או המזונות האחראים לתסמינים. לפיכך, יש צורך בכלי אבחון מהיר שיכול לזהות מזונות הגורמים לתגובה הלוואי ולסייע לרופא לשקול אפשרויות טיפוליות כדי להקל על הסימפטומים של המטופל.

התסמינים נעלמים אם המזון הגורם לבעיה אינו נצרך עוד.

מהי בדיקת AESKUCARE food intolerance?

AESKUCARE food intolerance היא בדיקה מהירה לא פולשנית המספקת מידע על סוג המזון שיכול להיות קשור לתסמינים שבהם יש חשד לאי סבילות למזון.

מהם היתרונות של בדיקת AESKUCARE food intolerance?

  • הבדיקה עוזרת לך להתחיל ליהנות שוב מאוכל
  • הבדיקה מאפשרת בניית בסיס לפרוט המלצות לצריכת מזון מותאמת אישית אשר יכולה להפחית או לבטל באופן דרסטי תופעות לוואי הנגרמות מאי סבילות למזון
  • הבדיקה מכסה את רוב המזונות הנצרכים בדרך כלל
  • הבדיקה בודקת את התגובה האימונולוגית לסך של 57 מזונות
  • נדרשת פגישה עם רופא, תזונאי או רופא חלופי להמשך טיפול
  • הבדיקה מיועדת לביצוע על ידי אנשי מקצוע ובכך מובטח שהבדיקה מתבצעת כהלכה
  • תוצאות ניתנות לפירוש בקלות: תגובות חלשות, בינוניות או חזקות למזונות ספציפיים

אילו מזונות נבדקים עם  AESKUCARE food intolerance?

  • דגנים: חיטה, שיפון, שעורה, שיבולת שועל, תערובת דגנים A (כוסמת, אמרנט, כף אווז), תערובת דגנים B  (תירס, אורז), גלוטן
  • אגוזים: בוטנים, אגוזי לוז, שקדים
  • פירות: בננה, תערובת פירות A (לימון, תפוז), תערובת פירות B (תות, ענבים, אפרסק),
  • תפוח, אננס, קיווי
  • ביצה: חלבון ביצה, חלמון ביצה, קזאין
  • חלב: חלב פרה, חלב עיזים, חלב כבשים
  • פירות ים: בקלה, תערובת דגים (סלמון, פורל), טונה, תערובת פירות ים (שרימפס, קלמארי, תמנון)
  • ירקות: עגבניות, תערובת קטניות (אפונה, שעועית ירוקה), תערובת ירקות A (גזר, סלרי),
  • תערובת ירקות B (כרוב, ברוקולי), תערובת כרישה/בצל (שום, בצל, כרישה)
  • בשר: כבש/כבש, תערובת בשר A (חזיר, בקר), תערובת בשר B (עוף, הודו)
  • אחרים: תפוחי אדמה, סויה, תערובת שמרים (שמרי אפייה, שמרי בירה), קקאו, קפה,
  • חרדל

מי יכול לבצע בדיקת AESKUCARE food intolerance?

בדיקת AESKUCARE food intolerance נועדה להתבצע על ידי אנשי מקצוע בתחום הבריאות,הבדיקה לא מיועדת לבדיקה עצמית של המטופל. אנא פנה למומחה, אם תרצה בכך. יש להשתמש ב  AESKUCARE food intolerance -לבדיקת אי סבילות למזון בלבד.

כיצד פועלת בדיקת AESKUCARE food intolerance?

כאשר אתם צורכים מזון שגורם להשפעות שליליות, הגוף שלכם מחשיב זאת כחשיפה לפתוגן חיצוני (כמו, למשל, חיידק) ומייצר נוגדרים מסוג IgG4 ואחרים כדי לחסל אותו.

AESKUCARE food intolerance בודקת אם נוצרו נוגדנים בדם בתגובה למזון שצרכת. זה נעשה על ידי מדידת כמות הקישור בין הנוגדנים הללו לרכיבי מזון (חלבונים). הקומפלקסים נוגדנים-חלבון שנוצרים הם חלק מהתגובה הביוכימית שמתרחשת בערכה אשר כתוצאה ממנה מופיעים פסי צבע בעוצמות שונות בחלונות ערכת הבדיקה. ככל שיש יותר נוגדני IgG4 בדם הנלכדים על ידי חלבוני המזון,  הצבע בפסים עז יותר והוא מושווה לעוצמת הצבע ברצועת הביקורת, ולפיה ניתן לקבוע האם תגובת הגוף למזון מסויים היא חלשה, בינונית או חזקה.

בסך הכל נבדקים 57 מזונות הנצרכים בדרך כלל.

מה הלאה?

יש לדון בתוצאות הבדיקה עם איש מקצוע מתאים, יש ליצור תוכנית צריכת מזון פרטנית.

בהתאם לתסמינים ועוצמת התגובה למזון מסוים, יש צורך להגביל את צריכתו לאחת לכמה ימים, שבועות, חודשים או לחלוטין להוציאו מהתזונה.

 
מה דעתכם? נהניתם מהכתבה?
0
0
נשמח לשמוע את דעתכם בתגובות!