חזרה לערוץ

הקפאת חלב אם

פורסם ע"י rigo
20/11/23

חלב אם, אשר כל יולדת ואם חדשה מפיקה בגופה, הוא מוצר מזון חיוני עבור תינוקות וילדים בגילאי הינקות. חלב אם עשיר ברכיבים תזונתיים ואימונולוגיים החיוניים להתפתחות התינוק, ויש להם יתרונות בריאותיים רבים. יש מצבים שבהם אין אפשרות להניק את התינוק ולספק לו חלב אם טרי בשל מרחק פיזי של האם מהתינוק או שהות במקומות ובתנאים אשר אינם מאפשרים הנקה נוחה ומספקת עבור התינוק. לשם כך קיימת האפשרות הנוחה של שאיבת החלב ואחסונו בהקפאה, אשר הופכת לפתרון הנוח והאולטימטיבי ביותר. במאמר זה נרחיב ונספר על היתרונות של אחסון חלב אם בהקפאה ועל השיטות הטובות ביותר לעשות זאת בקלות. כמו כן, נספר לכן בדיוק כיצד יש להשתמש בחלב אם קפוא ואיך תוכלו לשמור עליו כדי שאיכותו לא תיפגם.

על אחסון חלב

לאחסון חלב אם יש יתרונות רבים אשר הופכים אותו לפתרון מהותי ופרקטי לאימהות רבות אשר מעוניינות להניק את ילדיהן אבל אינן יכולות לעשות זאת בכל זמן נתון מכל מיני סיבות. כמו כן, אחסון חלב חשוב מאוד לאימהות למען מניעה של גודש בשדיים ולשמירה על ייצור תקין של החלב, גם אם התינוקות לא יונקים מהן הרבה או בכלל.

יתרונות

לאחסון נכון וזמין של חלב אם יש כמה יתרונות חשובים:
הבטחת אספקה זמינה – הקפאת חלב אם ואחסונו יוצרת מלאי עקבי וזמין של חלב אם, גם בזמנים שבהם האם לא יכולה להניק מסיבות שונות כמו עבודה, טיולים או מחויבויות אחרות, וגם במצבים שבהם התינוק גדל ומתחיל לצרוך כמויות גדולות יותר של חלב אם, והאם מסיבות בריאותיות או מסיבות אישיות לא מצליחה לייצר את הכמויות הנדרשות
גמישות ונוחות – אחסון חלב אם בהקפאה יכול לספק נוחות רבה לאם המניקה או למטפלים בתינוק ולהאכיל אותו כל זמן נתון שבו הוא רעב או זקוק למנה נוספת של חלב אם. בצורה זו האימא יכולה לשמור על השגרה הטבעית שלה ועל לוח הזמנים האישי שלה בשילוב ההנקה

תפוקה מרבית

אחסון של חלב אם בהקפאה מאפשר לכל אימא מניקה לאסוף ולשמור כמויות עודפות של חלב אם. אחסון של חלב אם מוקפא יכול להיות פתרון מעולה לאימהות אשר מייצרות כמויות גדולות של חלב אם, או אם הן צריכות להגביר את ייצור חלב האם שלהן בצורה טבעית, כיוון שהשד מתמלא באופן טבעי כאשר הוא מתרוקן בצורה הדרגתית ותכופה. אם חלב האם נשמר במקפיא והופשר במקרר, אפשר להשתמש בו עד 24 שעות מרגע ההפשרה, כנ"ל אם מדובר בבקבוק שמופשר בתוך צידנית עם קרחון. באופן כללי, אפשר לשמור את חלב האם במקפיא עד שנה בחלק הפנימי של המקפיא בטמפרטורה של פחות ממינוס 18 מעלות.

על הדרכים לאחסון חלב אם

יש דרכים רבות ושונות לאחסון חלב אם בצורה שתשמור עליו טרי ואיכותי לאורך זמן, לפי הצרכים של האימא ושל התינוק שלה. חשוב מאוד לשמור על ההיגיינה של שקיות האחסון לחלב ועל תנאים היגייניים מקסימליים, ולהקפיד על שאיבת חלב תכופה כדי ליצור מאגר גדול וזמין ככל האפשר.

קירור

חלב אם טרי יכול להישמר במקרר למשך זמן של עד ארבעה ימים. חשוב מאוד להשתמש במכל אחסון נקי ואטום שאליו החלב יישאב, לדוגמא שקיות אחסון לחלב אם, ומומלץ לכתוב על המכל או על השקית את התאריך שבו החלב נשאב. לפני השימוש וההאכלה של התינוק חשוב מאוד לחמם מעט את החלב.

הקפאה

הקפאת חלב אם מאריכה מאוד את חיי המדף שלו, ואפשר לשמור חלב אם במקפיא למשך כמה חודשים. לאחר שאיבת החלב במשאבות חלב אם ייעודיות, יש להחליט על שיטת ההקפאה, ויש שתי שיטות עיקריות להקפאת חלב אם: הקפאה רגילה או הקפאה עמוקה.

כיצד נפשיר חלב אם?

יש כמה דרכים להפשיר חלב אם, אך חשוב לעשות זאת בצורה הנכונה כדי לשמור על איכותו. קודם כול, אפשר להפשיר את חלב האם במקרר אך זו תהיה הפשרה איטית יותר והיא יכולה להימשך קרוב ל-12 שעות. אפשר להפשיר את חלב האם גם מתחת למים חמימים זורמים עד שמכל החלב יגיע לטמפרטורה הרצויה. חשוב מאוד לוודא שהמכל או שקית האחסון אטומים לחלוטין כדי למנוע כניסת חומרים לא רצויים לחלב. דרך נוספת להפשיר את חלב האם היא שימוש במחמם בקבוקים, אשר לרוב קיימת בו אפשרות לחמם ספציפית חלב אם. הימנעו מחימום של חלב אם מוקפא במיקרוגל, משום שבצורה זו אתם עלולים ליצור טמפרטורה לא אחידה של החלב, מה שיכול לגרום לכוויות לתינוק.

חימום חלב אם – איך עושים את זה נכון?

כאשר עליכם לספק לתינוק שלכם מנה של חלב אם, בין שהיא הגיעה מהמקרר או מהמקפיא, עליכם לחמם אותה מעט כדי שתהיה בטמפרטורת החדר לפחות ומעט חמימה יותר. כדי לחמם את חלב האם שהוצאתם מהמקרר או מהמקפיא בבטחה תוכלו להשתמש במחמם בקבוקים ייעודי, כמו בבל טרי מחמם בקבוקים וסטרליזטור חשמלי, או לחמם את הבקבוק עם חלב האם בסיר עם מים חמים. אם החלב קפוא, יהיה עליכם להחליף את המים בסיר כמה וכמה פעמים משום שטמפרטורת החלב תקרר את המים החמים במהירות. חשוב מאוד לבדוק שהחלב בטמפרטורה המתאימה לפני שתיתנו אותו לתינוק, ותוכלו לעשות זאת על ידי טפטוף של טיפת חלב אם מחומם על פרק כף היד שלכם. אם הטמפרטורה נעימה לכם ואיננה חמה מדי תוכלו לדעת כי החלב בטמפרטורה הנכונה.

סיכום

אחסון חלב אם ובייחוד הקפאה שלו הוא פתרון חשוב לאימהות מניקות רבות. חלב האם הוא מזון ביולוגי איכותי ביותר אשר מכיל בתוכו את כל החומרים האוטואימוניים והרכיבים התזונתיים שהתינוק זקוק להם בכל שלבי התפתחותו. לכן, לאימהות מניקות חשוב מאוד לשמור על חלב אם בהישג יד ואחת הדרכים הטובות ביותר לעשות את זה היא לשמור אותו בהקפאה. להקפאת חלב אם יש יתרונות רבים לאם המניקה כמו הגברת ייצור החלב, גמישות ונוחות בשימוש בחלב האם בכל זמן ובכל מקום, והבטחת אספקת חלב אם זמינה לזמנים מאתגרים שאי אפשר להניק בהם.

מאמר זה מספק מידע כללי. המידע והתכנים האחרים המסופקים במאמר זה, או בחומרים מקושרים כלשהם, אינם מיועדים ואין לפרשם כייעוץ רפואי, ואינם מהווים תחליף להתייעצות או טיפול רפואי מקצועי. אם יש לך או לאדם אחר חשש רפואי, עליך להתייעץ עם הרופא המטפל שלך או לפנות לטיפול רפואי מקצועי אחר. לעולם אל תתעלם מייעוץ רפואי מקצועי או עיכוב בחיפושו בגלל דבר שקראת במאמר זה או בחומרים מקושרים כלשהם. אם אתה חושב שיש לך מצב חירום רפואי, התקשר מיד לרופא או לשירותי החירום. הדעות וההשקפות המובעות במאמר ובאתר זה אינן קשורות לדעות של אף גורם אקדמי, בית חולים, פרקטיקה רפואית או מוסד אחר.

 

מה דעתכם? נהניתם מהכתבה?
0
0
נשמח לשמוע את דעתכם בתגובות!